show sidebar & content

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Μια μικρή κατοικία του ’70 επιλέχθηκε από τους ιδιοκτήτες, μια οικογένεια με 4 παιδιά λόγω του μεγάλου κήπου και της ήσυχης γειτονιάς. Στη μελέτη έγινε προσπάθεια να ελευθερωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του κήπου, κατεδαφίζοντας μια μεταγενέστερη προσθήκη, και τα επιπλέον τετραγωνικά που απαιτούνταν  να μεταφερθούν στον πάνω όροφο. Ο στόχος ήταν να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του παλιού οικήματος, να διατηρηθούν τα πιο παλιά υλικά και υφές αλλά να εφαρμοστούν νέα οικολογικά υλικά και βιοκλιματικός σχεδιασμός.

Ομάδα: Αθηνά Μαλισιάνου, Βίκυ Κατσαρού, Βασίλης Μητσόπουλος, Ανδρέας Οικονομόπουλος | 2016

Συνεργάτης: Ανδρέας Μητσόπουλος (πολιτικός μηχανικός)

house in kifisia | exterior renderings
house in kifisia | exterior renderings
house in kifisia | exterior renderings
house in kifisia | exterior renderings
house in kifisia | exterior renderings
house in kifisia | interior renderings
house in kifisia | interior renderings
house in kifisia | interior renderings